Повернення коштів за купівлю квартири вперше

Мало кому відомо, що, відповідно до законодавства, коли Ви купуєте житло ВПЕРШЕ! Вам не потрібно сплачувати збір до пенсійного фонду у розмірі 1% від вартості нерухомості.

Відповідно, кожен, хто придбав квартиру вперше і сплатив цей збір, має право його повернути.

Однак, не все так просто для осіб які збираються купувати житло вперше, оскільки українське законодавство це та ще штукенція!
Хоча при першому придбанні житла людина і звільняється від сплати збору, проте нотаріус змушений дотриматися формальностей і вимагає від покупця квитанцію про його сплату! Тому уникнути сплати збору у Вас не вийде, однак повернути збір можна.

Але прикрість в тому, що майже ніхто з власників житла не знає про право повернути ці безпідставно сплачені кошти.

Щоб повернути частину вартості свого першого житла, Вам потрібно, у першу чергу, знайти свій примірник договору купівлі-продажу та квитанцію про оплату 1% збору до пенсійного фонду. Якщо квитанція загубилася, її копію можна отримати в нотаріуса, який посвідчив договір купівлі-продажу.

Після цього потрібно подати до відповідного територіального підрозділу Пенсійного фонду України заяву із вимогою звернутися до територіального підрозділу Державної казначейської служби України із поданням про повернення коштів.

Далі, після отримання відмови територіального підрозділу Пенсійного фонду України в задоволенні Вашої вимоги, потрібно її оскаржити в судовому порядку.

З судовим представництвом та перевагами співпраці з нами Ви можете ознайомитись на нашому сайті legallaw.com.ua або за посиланням https://legallaw.com.ua/advantages/

Керуючий партнер ЮФ “Соломонюк та Партнери”, Адвокат Святослав Соломонюк

Святослав Соломонюк

Адвокат, керівник юридичної фірми

Замовити консультацію